Excursions

Castell de burriac (22 de novembre)

La primera excursió de dissabte de Món Jove comptava amb 24 nens i nenes. Una vegada a Cabrera de Mar, el punt de partida, ens vam dividir en quatre grups (escamot sobrassada, patrulla mandarina, quadrilla llonganissa i tropa castanya). Cada grup havia d’arribar al castell en el mínim de temps. Els més ràpids van ser la tropa castanya, mentre que la patrulla mandarina va tenir alguns problemes d’orientació. Des d’allà dalt es veia tot el Maresme als nostres peus. A la baixada encara vam tenir temps de jugar en un camp davant l’ajuntament del poble. I vam tornar com havíem marxat: en un autocar gairebé de luxe

Montserrat (31 de gener)

La recerca de les espelmes perdudes
Les cinc espelmes de l’aniversari de Món Jove van desaparèixer misteriosament. Però una pista ens portava directament a Montserrat. Trenta nens i nenes vam anar cap a allà el passat 31 de gener. La pujada amb el telefèric va ser d’allò més emocionant. Allà vam saber que les espelmes les havien pres perquè tenien alguna cosa “especial” i vam començar a caminar cap a l’ermita de Santa Magdalena. El camí era molt llarg, i a més se’ns va passar un trencall que ens va fer endarrerir encara més. Tot plegat per arribar a l’única ermita de la muntanya… que només en queden quatre pedres!!!! Vam trobar les espelmes, això sí. Però com que la flaire que desprenien havien de servir per atraure el Prox (el mític ocell montserratí), les vam deixar allà per tal de repoblar Montserrat de nou de Prox. Així que, vam tornar a caminar (encara més), per tornar a agafar el telefèric, el tren, i cap a casa!

Dolmen de la pedra gentil

El dolmen de la Pedra Gentil es troba prop de Vallgorguina, en ple parc del Montnegre-Corredor. Allà ens vam dirigir per veure una construcció molt antiga que encara està dempeus, un indret o segons les llegendes es reunien les bruixes de la contrada. L’excursió no va ser molt cansada, així que teníem prou forces per jugar a bruixots al seu voltant. El dolmen estava en perfecte estat, si no fos per les pintades d’alguns brètols que no tenen altra cosa a fer que destrossar la natura.

tornar

Crea un lloc web gratuït o un blog a Wordpress.com.

%d bloggers like this: