Colònies d’estiu

“Els petits canvis, són poderosos”

Una frase que tots hem repetit aquestes colònies més d’un cop i que ens ha fet pensar en la importància que té cuidar i respectar el medi ambient mitjançant una petita aportació de cadascun de nosaltres.
La primera nit va arribar l’alcaldessa per visitar-nos, com era costum en aquell poble. Ella marxava de vacances i ens demanava que cuidéssim aquells terrenys i ens confiava els papers d’aquests. Però, aleshores, va aparèixer el Bernat Millioneti , un especulador amb molts diners que volia construir un camp de golf en aquells terrenys i que més tard tornaria per reclamar un contracte inexistent i ens amenaçaria amb llençar tots els arbres avall.
Amb tot això, el matí del tercer dia apareixia el Capità Enciam i ens deia que havíem de reduir, reutilitzar i reciclar, que ho estàvem fent malament i l’havíem d’ajudar a cuidar el medi ambient. Això ens va fer pensar amb el Milloneti i havíem d’evitar com fos que es sortís amb la seva i construís el camp de golf.
Dies més tard, no teníem notícies del Milloneti, però, va tornar el Capità Enciam i vam poder dir-li que ho havíem entès. Havíem reduït les deixalles, reomplint, per exemple, les ampolles d’aigua. Havíem reutilitzat, amb tetra briks, tot fent un taller de moneders i reutilitzaríem amb el bocanroll, la pasta de dents i la colònia. I havíem reciclat i seguiríem fent-ho, separant paper, plàstic i orgànic.
El Capità Enciam estava molt content, però tot i així estava preocupat, necessitava punts per seguir sent el Capità Enciam. Així doncs, vam proposar-li que, si ell ens ajudava a fer fora l’especulador, nosaltres l’ajudaríem a aconseguir punts. Dit i fet. Vam decidir plantar uns arbres per tal que guanyés punts, i aquests els vam plantar el dia de l’excursió, el mateix dia que. . . Sorpresa! Vam trobar uns cartells en els que posava: “Fora el Capità enciam”, “No volem ser ecologistes”. Això havia de ser obra del Milloneti.
El dia següent va aparèixer i va ser doncs quan va dir-nos que acabaria amb el Capità Enciam i construiria tant si com no el camp de golf. No ens havíem rendit, però. El Capità Enciam ens va dir que ens ajudaria i ja havia aconseguit punts, gracies als arbres. Així doncs ens vam disfressar tots de Capità Enciam per camuflar-lo quan vingués el Milloneti i amb l’ajuda del Capità Enciam i l’atac secret per convertit a la gent en ecologista vam aconseguir que el Bernat Milloneti es fes ecologista i marxés amb el Capità Enciam a reciclar a un altre banda.
Així per sort, tot va acabar bé i vam aprendre doncs que: “Els petits canvis, són poderosos”.
Capità Enciam, tranquil que ja ho hem entès, hem de reduir i reutilitzar i desprès reciclar.

tornar

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: