Excursions

Tagamanent

25 de maig

Mitjans i Grans

Dissabte 25 a les 8:00 ens reuníem uns pocs valents monjovians a l’estació de Renfe de Pl.Catalunya per anar d’excursió al Tagamanent ja que s’havien escapat uns nens del seu poble perquè els tractaven malament per ser diferents.

P1000154

P1000164

P1000151

 

 

 

 

 

 

 

Durant dues hores vam estar caminant per un bosc frondós que nomes feia pujada, duran la travessa ens esperaven trobades amb altres esplais i companys que volien arribar al cim.

P1000166

P1000168

P1000165

 

 

 

 

 

 

 

Al cap de mitja hora més vam coronar el  cim i des d’allà vam observar a l’impressionant paisatge que es mostrava davant nostre.

P1000170

P1000179

P1000169

 

 

 

 

 

 

 

Vam visitar l’església que hi havia al cim i desprès de menjar i deixar uns missatges als nens desapareguts per que tornessin vam començar la baixada i la tornada a casa que va esta plena de concursos per celebrar el dia de l’orgull friki.

P1000193P1000191P1000196

Cova de Simanya

16 de febrer

Mitjans i Grans

Dissabte 16 de febrer a dos quarts de déu del matí, Mitjans i Grans vàrem reunir-nos davant de l’escola per tal de començar a fer camí cap al Montcau, des d’on volíem arribar a la misteriosa cova de Simanya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vàrem emprendre la ruta a partir del Coll d’Eres (lloc on vàrem esmorzar) i vam anar seguint el GR. Des del camí es podien apreciar unes fantàstiques vistes de la Mola i es per això que, ben distrets, vàrem anar avançant fins al nostre primer objectiu: el Coll d’Estenalles, una petita clariana on vam poder fer un petit “break” i veure aigua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Recuperades les forces i feta ja la meitat del recorregut, continuarem per caminets cada cop més estrets fins arribar a una última pujada que ens portava directa cap a la cova. Un cop dins la cova de Simanya, vam quedar-nos embadalits per la seva grandària i profunditat i tot investiganttots i cadascun dels seus passadissos, vàrem fer una gran troballa: un antic pergamí escrit per ni més ni menys que en Mag Merlí. En la carta, el gran mag ens comunicava les seves preocupacions; havia vist que en les generacions futures s’anirien perdent valors tals com el companyerisme, la solidaritat i l’altruisme i anirien guanyant força l’individualisme i l’egoisme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

És per això que en Merlí ens proposava, com a alternativa per a fer front a aquesta situació, que iniciéssim, cadascun de nosaltres, una cadena de favors. La carta explicava, a més, que qualsevol missatge que deixéssim en la cova quedaria allà per sempre sense possibilitat de ser modificat ni eliminat. Vam repartir-nos, doncs, per l’espai per tal de dir frases en veu alta, de caire positiu i encoratjador, que quedessin allà gravades per tal que qualsevol visitant futur les pogués percebre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Prometent-nos a nosaltres mateixos que seguiríem els consells del Mag Merlí i iniciaríem la cadena de favors que milloraria la nostra societat, vàrem emprendre el camí de tornada fent via cap a Barcelona on ens ja ens esperaven impacients els pares.

La Font de la Budellera

9 de febrer

Petits

Els petits vam matinar un dissabte per anar a cercar la Font de la Budellera! No ens van faltar ganes per arribar-hi tot i que el camí era tota l’estona de pujada. Un cop allà, vam saber la verdadera historia de la Font!

???????????????????????????????

 ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Diu la llegenda que prop de Collserola hi havia un Castell on hi vivia un rei que tenia una filla. Aquesta filla, que era una princesa molt bonica, però no s’aconseguia casar amb ningú perquè sempre es queixava de tots els mals: Aaaai, em fa mal aquí. Aaaai, em fa mal allà… I així tot el dia.

???????????????????????????????

 ??????????????????????????????? DSCN0394

El rei va prendre una decisió. Casaria la seva filla amb qui aconseguís curar-la del mal de panxa del que es queixava actualment. Prop d’allà vivia un pagès que era propietari d’una font, que deien que tenia unes propietats curatives màgiques només quan el pagès s’ho proposava. I així va ser com el pagès, que va curar el mal de budells a la princesa, va aconseguir casar-se amb ella i van anomenar a la font: La font de la Budellera!

???????????????????????????????

DSCN0400 DSCN0375

 

 

 

 

 

 

Nosaltres, vam buscar prop de la font el secret que feia servir el pagès per convertir l’aigua en màgica, i el vam trobar! Després de desxifrar-lo deia així: “Per tenir un any de bona sort, cal: Mullar el dit amb aigua de la font, fer tres voltes, cridar:  Budellera t’invoquem!! i finalment mullar-se el front.”

DSCN0406

 DSCN0408 DSCN0410

Va ser així com vam sortir de la font tots plens de bona sort. La última emoció del dia va ser poder pujar al funicular de tornada a casa, amb unes vistes de Barcelona espectaculars.

Els Cingles de Bertí
27 d’octubre
Mitjans i Grans

El passat dia 27 d’octubre, els mitjans i grans de Món Jove hem anat d’excurció als Cingles de Bertí!

 

En arribar a Figaró, hem començat a fer camí cap als cingles, però just abans d’entrar dins la ruta ens hem hagut de preparar per el què podiem trobar-nos, doncs, cal recordar que estàvem allà perquè havíem rebut una carta on un bandoler anomenat Bertí demanava la nostra ajuda! Així doncs ens hem lligat el fulard, (alguns al cap i altres al coll) tot fingint ser petits bandolers. Par acabar la nostra caracterització ens hem pintat un parell de ratlles de color negre a la cara.

      
Un cop acabat això hem començat a pujar camí amunt i ens hem topat amb uns cavalls molt bonics que menjaven herba tranquil·lament. També hem pogut gaudir d’unes fantàsitques vistes fins que hem arribat a la nostra destinació: un prat gegant ple d’herba i bolets per poder dinar i descansar una estona.

 

 

 

 

 

Finalment, a la tarda, quan baixàvem pel camí, hem trobat un sobre força gran de color marró lligat en un arbre i un sobre que semblava ser una carta. Ho hem agafat i hem descobert que era una carta d’en Bertí, demanant a la persona que trobés aquell sobre marró que el portés a algú de l’anjuntament de Figaró per evitar així que li prenguéssin les terres que el seu pare li havia deixat en herència, ja que ell no pot sortir de les muntanyes perquè sino el caputarien.

Nosaltres, com a bons ajudants que som, hem portat el sobre fins a l’estació de tren on ens han pormès que l’entregaran a l’ajuntament. Per tant, missió complerta!!!

Dòlmen de la pedra gentil
17 de novembre
Petits

El dia 17 de novembre, als bancs de l’ escola , 25 nens i nenes de petits es van dirigir cap al Dolmen de pedra Gentil (Vallgorguina).

 

Tot i que de bon matí el cel estava ennuvolat, no ens vàrem fer enrere i vam emprendre l’excursió cap a Vallgorguina, aquest cop amb Autocar! Un cop allà, ens vam refugiar en un cap de futbol cobert  per esmorzar i després alguns nens i monitors va fer un partit de futbol. Amb les piles ja posades vam començar a buscar aquest dolmen que estava amagat.

 

El camí es va fer llarg, però després de veure unes indicacions vam deduir que el dolmen estava molt a prop. Després d’ un últim esforç , amb la gana a la panxa i una pujada vam veure el dolmen.

 

Resulta que aquestes pedres, eren perquè en el Montseny viuen unes bruixes que estan molt amagades ( per sort no vam veure cap) i es necessiten reunir en aquest punt de trobada.     Ara si, tocava tornar, per sort ara sols tocava baixada i vam arribar abans del esperat, que vam aprofitar per tornar a jugar una estona.

 

En acabar, l’autocar ens va a venir a buscar i en un tres i no res vam ser a Barcelona on ens esperàvem tots els pares!

tornar

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: