XIRUCS

CONVIVÈNCIES DE NADAL

Del 27 al 30 de desembre

Roques Blanques (Ribes de Freser)

Un matí com qualsevol altre un petit grup de Xirucs es van reunir per anar de colònies d’hivern juntament amb Umpas, i tot i ser tan sols 5 nens trepitjaven fort! Aquell dia, 27 de desembre, se’ls va presentar el que serien unes colònies nadalenques un pèl diferents a les que estaven acostumats; totes les colònies formarien part d’un trivial nadalenc que finalitzarien amb un mínim d’un campió o campiona! Just aquell mateix dia van crear el seu propi arbre de Nadal amb els “formatgets” típics del trivial i se’ls va presentar el primer dia que consistiria en el dia de Nadal, i com a tal havien de cantar i ballar ja que si no, no es podia cagar el tió!

DSCN4178

DSCN4179

DSCN4193

 

 

 

 

 

 

 

 

El segon dia coincidia en el dia dels Sants Innocents, i com a tal va ser un pèl estrany. Tots es van llevar curiosament guixats i per un moment semblava que els nens eren els monitors i que tot s’havia intercanviat de rols! La gota que va vessar el got va ser quan ens vam assabentar que els fullets ajudants del Grinch que tocaven els nassos a Umpas ens va robar els sacs de tots i els vam haver de recuperar travessant un túnel del terror del més horrorífic.

DSCN4195

DSCN4196

DSCN4212

 

 

 

 

 

 

 

 

El tercer dia el vam dedicar a conèixer com les diferents cultures celebren el Nadal i fent manualitats nadalenques, però per la nit vam tenir una sorpresa: a la casa es celebraven les semi-campanades! I com a tals tots ens vam haver de posar guapos i guapes, menjar-nos 6 llaminadures durant 6 campanades i ballar el limbo movent l’esquelet.

DSCN4206

DSCN4202

DSCN4200

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El matí següent Xirucs jugava a la prova definitiva que determinaria el campió: l’Oca Xiruquina! Després de moltes jugades van sortir dues guanyadores del trivial Nadalenc: l’Emma i la Gemma! Però aquí no havien acabat les sorpreses: havien vingut els reis per avançat i ens havien deixat unes quantes llaminadures a tots nosaltres! Va ser la manera més dolça possible d’acabar les colònies de Nadal!

IMG_2097

IMG_2100IMG_2104

CAMPAMENTS D’ESTIU

Del 6 al 14 de juliol

Alberg Marista (Planoles)

Un dia clar i assolellat Xirucs va arribar a Planoles amb moltes ganes i il·lusió. Carregats de dalt a baix amb tendes i material, vam pujar amb penes i treballs per arribar al terreny d’acampada: una zona fantàstica des d’on podíem gaudir d’unes boníssimes vistes del poble i muntanyes. Després d’un extens tutorial per plantar tendes i ja ben instal·lats, vam donar per començats els campaments, oberts i atents a tota mena de possibilitats i a gaudir i apreciar la bellesa de l’entorn i els avantatges de la convivència.

2013-07-07 17.48.18 2013-07-07 18.35.05 2013-07-09 11.15.50

Abans que s’haguessin acabat les ganes i els nervis del primer dia, ja havíem fet un gran recorregut per la història i cultura catalanes i es que intuíem l’arribada d’un llarg viatge i calia estar preparats. Cansats i esgotats després d’un intens començament, vam entrar dins les tendes expectants del què podia passar a partir d’aquell moment.

2013-07-09 22.26.10 CAM00525 CAM00588

L’endemà, encara amb lleganyes als ulls, tot Xirucs va pujar a l’avió direcció Itàlia i després de certes turbulències i, fins i tot, d’haver de saltar de l’avió, vam arribar al nostre primer país! I entre màscares venecianes i balls vam anar assentant les bases del que serien uns inoblidables campaments.

CAM00641 CAM00686 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Després d’Itàlia van venir Xina i Japó, Canadà, Sud-àfrica i Egipte, Índia i Buthan, França, Estats Units i l’Amazones i així vam anar recorrent el món sencer sense moure’ns de Planoles, coneixent i entenent la multi-culturalitat d’aquest, aprenent a respectar i creixent junts.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I després d’haver empatitzat amb tots aquells països i les cultures que s’hi couen, vam posar-nos a la pell de les presidentes i presidents d’aquests per negociar un bon repartiment de recursos (aigua, aliments…) i ens en vam sortir prou bé.

Cansats però contents, vam acomiadar-nos de Planoles amb ganes de quedar-nos-hi uns dies més i vam emprendre la tornada cap a Barcelona on ens esperaven impacients els pares i les mares.

-Tornar-

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: