Excursions

Ermita de St. Medir

10 de maig

PETITS

I aquesta vegada les petites aventures de Món Jove ens han portat direcció de l’ermita de Sant Medir!

Després de trobar-nos tots junts a l’estació i dir adéu als pares vam pujar al tren i, una mica impacients, vam arribar fins a Sant Cugat, on s’iniciava la nostra petita excursió. Fent una petita parada en un parc on vam fer una mica els micos per esmorzar i carregar forces, vam començar la marxa ciutat a través en busca del camí que havíem de seguir.

IMG_1448IMG_1449IMG_1453

Finalment vam començar a fer el tros de muntanya sota un sol de justícia i una calor digna d’estiu, així que ens vam recobrir tots amb bones capes de crema de sol i ens vam posar fulards i gorres al cap!

Una mica més endavant ens vam trobar el Pi del Xandri que té més de 230 anys i que els ciutadans de Sant Cugat han protegit a tota costa davant els intents de ser tallat per gent que volia construir edificis a la zona, aconseguint salvar-lo i aquí s’alça encara, ben alt i orgullós!

IMG_1454IMG_1455IMG_1457

L’excursió va seguir camí amunt camí avall entre ciclistes i excursionistes, però entre la calor i que estàvem cansats, ens vam quedar a meitat de camí per a dinar sota l’ombra de l’ermita de Sant Adjutori, on vam tenir temps de jugar i rondar pel bosc.

IMG_1458IMG_1461IMG_1463

Tot i així, l’aigua es va acabar aviat i de tornada vam parar a Can Borrell, on uns cambrers molt simpàtics i amables ens van donar una botelleta d’aigua a cadascú, no fos que passéssim set! La tornada va ser animada i més ràpida de fer, acompanyats de cançons cantades ben alt i fort fins que no se’ns van acudir més.

 

IMG_1446IMG_1464IMG_1468

 

 

Altre cop al parc on vam esmorzar, ens vam esperar a que el tren arribés i una vegada dins, com que no vam poder arribar fins l’ermita de Sant Medir per a portar-li uns caramels que dúiem, els vam repartir entre tots i alguns se’ls van cruspir tots a l’instant! En fi, va ser un bon dia, molt cansat però molt divertit, i encara que no arribéssim fins a Sant Medir vam veure un tros de camí molt maco i vam descobrir la història del Pi del Xandri, sense mencionar el petit regalet dels caramels! Visca el grup de petits!

Montserrat

16 de març

MITJANS I GRANS

El diumenge 16 de Març el grup de mitjans i grans de l’escola Vedruna Gràcia vam anar d’excursió a Montserrat. Ens vam trobar a l’estació de ferrocarrils de plaça Espanya, d’on vam començar la sortida. Desprès de passar una hora al tren, vam arribar a Monistrol, on vam agafar el cremallera per pujar al Monestir de Montserrat.

 2014-03-16 12.41.06 2014-03-16 12.59.01 2014-03-16 11.20.47

Allà vam fer una parada als lavabos i, tot seguit, vam començar el descens cap a Monistrol altre cop.

Vam tenir molta sort, ja que el sol no va parar de brillar, i vam poder fer l’excursió amb molt bones condicions, encara que més d’un va acabar una mica vermell.

2014-03-16 15.19.03 DSC03950 2014-03-16 13.58.35

Durant la baixada, al principi del camí, ens vam trobar una sorpresa.. UN DIARI!! I no era qualsevol, sinó que provenia d’un antic nen de Món Jove, un tal Joan. Allà deia tot el que havia fet i, a més, que havia perdut una pilota en aquella excursió. I sí, com que Món Jove té tanta sort, al cap d’una estona ens vam trobar la pilota del Joan! Quina casualitat..

DSC03951 DSC03952 DSC03957

Finalment vam arribar a Monistrol cap a les quatre de la tarda i allà, tots vermells i cansats, vam tornar a agafar el tren cap a casa, ja que el dia següent havíem de tornar a l’escola!

Vic

15 de març

PETITS

Dissabte passat el grup de petits vam anar d’excursió a la ciutat de Vic i vam aprofitar el fantàstic dia que feia per conèixer la ciutat una mica millor!

IMG_11992014-03-15 12.39.20 IMG_1192

 

Després d’esmorzar i jugar una estona tots junts vam començar la nostra aventura per Vic. Tot passejant pels carrers vam arribar a la plaça Major on cada dissabte es fa un mercat amb paradetes de tota mena.

 

IMG_1200  IMG_1207IMG_1218

Al mercat vam veure productes frescos de tot tipus: flors, fruites i verdures de tots colors, i productes artesans. Vam descobrir que és època de calçots, que hi ha formatges fets de llet de diferents animals i que el fuet és un dels productes típics de Vic (i que està boníssim!). Però allò que més ens va agradar va ser veure animals com gallines, galls, pollets conills i coloms, i fins i tot ens vam fer alguna foto amb ells.  Ah! I no ens podem oblidar d’alguns dels vigatans amb els que vam parlar en el mercat que van ser molt i molt simpàtics amb nosaltres!

IMG_1228 IMG_1232IMG_1197

 

 

 

 

 

 

Per acabar la nostra aventura a Vic vam buscar un parc amb gespa al costat del riu. Allà vam fer alguns jocs més i després de dinar en una gran rotllana vam tornar cap a l’estació de tren per poder retrobar-nos amb els pares a Barcelona després d’un dia ben intens.

Climbat la Foixarda

1 de desembre

GRANS

Diumenge passat, el grup de Grans de Món Jove va anar al Climbat la Foixarda, però no va ser per qualsevol cosa! Hi teníem una missió: trobar el tractat de pau entre víkings i monstres que es va signar ara fa 4 anys, ja que sense ell la convivència seria un caos.

CAM02615CAM02630CAM02639

Els víkings i monstres ens van enviar una carta comunicant-nos que aquest tractat l’havia amagat l’ex-cap víking, el qual havia estat congelat després que Món Jove ajudéssim a desfer els seus plans malvats fa uns anys. L’havia ocultat al Climbat perquè sabia que els monstres tenien por a les alçades, però no va comptar que nosaltres estaríem allà per ajudar!

CAM02663CAM02672CAM02674

Així és com, sense pensar-ho, vam acabar anant de dalt a baix tota l’estona per diferents rocòdroms fins a trobar el tractat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un cop més, Món Jove torna a guanyar!

Castell de Gelida

23 de novembre

MITJANS

El dissabte passat els mitjans de món jove anàvem d’excursió al castell de gelida, com sempre, tot era molt prometedor i el castell pintava d’allò més bé!

P1010691

P1010679

P1010677

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Però a mig camí, ens vam trobar una carta que anava dirigida a nosaltres. En twiki, un misteriós extraterrestre que món jove havia ajudat fa uns anys, tornava a necessitar de la nostra ajuda!

P1010678

P1010675

P1010674

 

 

 

 

 

 

 

 

Així doncs, la seva nau s’havia espatllat i necessitava que li portessin in tornavis al castell per poder-la arreglar. Gràcies a una poma que portava un dels nostres monitors i a la generositat dels habitants de gelida vam poder canviar-la pel tornavis que vam portar al castell!

P1010670

P1010669

 

 

 

 

 

 

 

 

I axi va ser com un cop més els monjovins i monjovines vam ajudar a un dels nostres amics!

Puig Castellar

9 de novembre

PETITS

Petits hem fet amb èxit la primera excursió amb èxit!

IMG_0885

IMG_0888

IMG_0890

 

 

 

 

 

 

 

34 nens i 5 monitors ens vam embarcar en una curiosa màquina del temps ben amagada sota terra per endinsar-nos en l’època en la qual els Ibers vivien a Puig Castellar. Després d’un llarg trajecte amb vistes als túnels excavats per a que hi passés la màquina del temps, vam arribar a un petit parc on vam esmorzar i… Ja hi som! Peter Pan ens va venir a visitar!

IMG_0892

IMG_0894

IMG_0895

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Una mica despistat, semblava recordar Món Jove i és que ja fa molt i molts anys el vam ajudar durant les colònies d’estiu a la Pobla de l’Illet. Aquesta vegada tornava a necessitar la nostra ajuda, es veu que necessitava trobar els polvos de la Campanilla, que estaven perduts en algun punt del poblat ibèric. Com que ja anàvem cap allà i com que som Món Jove i mai ens resistim a una petita aventura per ajudar a qui ens ho demana, vam emprendre la marxa fins la cima de Puig Castellar, on vam prendre una estona per dinar i explorar els entorns i les espectaculars vistes de Barcelona just abans d’inspeccionar el poblat i… finalment vam trobar 5 potets amb pols de colors brillants amagats entre les runes.

IMG_0897

IMG_0899

IMG_0901

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per tal d’activar l’efecte màgic dels potets vam dir amb veu ben ben alta les paraules màgiques fins que ens va sentir tot Barcelona i Peter Pan ens va confirmar que, efectivament, estaven activats i se’ls podia endur.

I, com a mostra de gratitud, ens va donar un petit pot amb pols màgica a cadascun per a que el conservéssim com a record d’aquesta petita aventura!

IMG_0905

IMG_0908

IMG_0911

 

 

 

 

 

 

 

A més, senyores i senyors, els monitors vam aconseguir fer memòria de les colònies d’estiu a la Pobla de l’Illet, que havíem oblidat, vam recordar la cançó i el Peter Pan i el Joan Marc Serra i el Capità Garfi i el Guaibó! Procurarem conservar aquest record i recuperar-ne més d’ara en endavant!

Moltes gràcies Monjovians!!!

Bloc a WordPress.com.

%d bloggers like this: